in Blogg

Hej då kultursektorn?

När sommarjobbet på Järnbruksmuséet i Iggesund går över till heltid och intensivutbildningen för B-körkort närmar sig borde jag försvinna lite in i bakgrunden de kommande månaderna. Men det kommer att bli svårt.

Den 13:de juli smäller det: Antagningsbeskedet. Detta känns mindre som en bekräftelse på vilket program jag ska läsa utan en bekräftelse på ett framtida yrkesliv som bibliotekarie. Det kan kännas trist att göra ett programval som inte är lika informerat som jag önskade. Men jag har övertygats om att alla utbildningar i slutändan blir vad man själv gör de till.

Blir det slutet på mitt hackiga och helvetiskt svåra försök hitta ett tryggt och givande jobb inom kultursektorn? När författaren J.M. Coetzee lämnade sitt hemland Sydafrika för att emigrera till Australien uttryckte han detta på ett vackert sätt. Det var inte så mycket som att han lämnade Sydafrika som att han upptäckte Australien. Jag får rikta mitt tack till alla fantastiska forskare, studenter och yrkesverksamma som har fått mig att upptäcka bibliotekarieyrket.

Så snart slutar ett kapitel och så börjar en annan. Ännu mer övertygande blir det med ett soundtrack av energisk optimism och tunga riff.

Write a Comment

Comment