Ekokammare v. 30 – Mr. Darcy, självmord och Mario Kart

Jennifer Ehle’s Eliza i BBC:s fantastiska miniserie Pride and Prejudice från 1995 kommer att för evigt vara min Bae. Nu söker Austen-relaterade Chawton House Library finansiering för att hålla igång verksamheten. Bidra genom deras kampanj #TheDarcyLook: Hitta en redig karl, klä honom i en vit skjorta, häll en hink med vatten över honom, ta en bild och skänk en slant.

Efter två självmord på San José State Universitys ‘Dr. Martin Luther King-biblioteket’ installeras nu en självmordsbarriär… med en nota på 2,7 miljoner dollar! Varför inte använda de pengarna till vårdinstanser och övriga insatser för att skapa stabilare och starkare samhällen?  Du vet…det som bibliotek ska göra. ”Ja, gå och ta gärna ditt liv, men inte här.”

För att nå ut till studenter har två bibliotekarier på Georgia Court University utvecklat tv-spelskvällar på universitetsbiblioteket. En enorm succé bland studenterna och andra intressenter. Och naturligtvis är Mario Kart en av de populäraste spelen. Jag är med så länge jag får spela som Toad.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *