Om bloggen

 

En självständig guide till biblioteks- och informationsvetenskap…

Varför finns det så få svenska bloggar och så lite studentengagemang kring utbildningar inom biblioteks- och informationsvetenskap?  Något måste fylla det gapande tomrummet av ett studentperspektiv kring s.k. ”Library school” i Sverige. 

Denna blogg är ett tvåårigt experiment och har övergripande syfte: Att utforska och problematisera studier inom biblioteks- och informationsvetenskap. Bloggen kretsar kring mina studier på Högskolan i Borås masterprogram Biblioteks- och informationsvetenskap, digitala bibliotek- och informationstjänster.  Jag delar mest av egna erfarenheter och andra iakttagelser som kan vara relevanta för studenter och blivande informationsspecialister/bibliotekarier. 

Naturligtvis är det inte bara information retrieval, metadata och interaktionsdesign som jag tycker är kul. Det kan hända att jag snubblar in på saker som inte helt går att relatera till ‘Bibliotek’ och ‘Information’. Nåja, jag ska försöka mitt bästa att göra dessa inlägg så informativa eller underhållande som det går.

Har du synpunkter på det jag skriver får du gärna lämna kommentarer! Pluggar du biblioteks- och informationsvetenskap, informatik eller något annat relaterat ämne och är sugen på att samarbeta med mig kring ett projekt får du gärna skicka ett mejl.

För dig som är nyfiken på mina professionella meriter och mitt engagemang: Här kan du ladda ner mitt CV.

Fotot på mig är tagen av finaste Madeleine Andersson